mandag 20. desember 2010

Nå er det jul(eferie) igjen!

Det var hopping, dansing og jubling på utsiden av klasserommet, etter siste eksamen fredag. 5 skriftelige eksamener, 1 muntlig, 1 oppgave innlevering og 1 prøve på en uke, ble litt i meste laget, for en noe heller uorganisert Nordmann. Men på tross av en enorm lettelse over å være ferdig med lesing for den neste måneden, betydde siste eksamen: Byebye Tanzania, byebye nye venner og byebye roomie.
Det å studere i Afrika har vært intet annet enn fantastisk. Eksamensforbredelsene var på stranda, på verandaen og på vår yndlingscafe med tidenes milkshake.
Med 60000 studenter vandrende rundt på campus har jeg fått meg nye venner hver dag, og jeg lurer på hvordan det skal gå å vandre alene rundt på SV (Blindern...)

Men jeg har gjort annet enn å studere og ligge på stranda:
-For noen helger siden var vi på semesterstartsfest med alle universitetene i Dar. MANGE tusen studenter, 6 (visstnok) superkjente artister fra USA, en stor fotballbane og masse liv!
-Første uka i Desember var jeg i Rwanda på CHRISC møte. For et land, for et folk. Men det skal innrømmes at jeg hadde mareritt den første natta om at jeg gikk i en oppoverbakke og aldri kom til toppen. Rwanda er ikke kalt "the land of thousand hills" uten grunn.
-Jula har også nådd Afrika. Skal innrømme at julekrybbe med nisser noen store rosa julekuler, blinkende julelys, remix av våre kjente julesanger, mitt lille plastikkjuletre og julenisser med røde neser ikke alltid setter meg i julestemning, men jeg liker det. Fredag hadde vi juleparty på rommet vårt, med telys, julemusikk, rulling av julemarsipankuler, pepperkakehusbygging (med kjeks istedet for pepperkaker, men med non-stop og melis fra norge..)

Og vips var tia i Tanzania over, eksamen levert og jeg satt på flyet til Uganda. Det er her jeg er nå, og selv om det var med en klump i halsen jeg tok farvel med Dar, var gleden stor over å være "hjemme" i Uganda igjen!
Juleshow i watoto (største kirka i sentrum) satt meg virkelig i julestemning, og fikk meg til å innse at jula er mer enn nisser, pakker, snø og pepperkaker. I går var det også roadtrip all over Kampala, da min kjære kamerat skulle opptre på 3 konserter i løpet av kvelden.
Jeg gleder meg til noen oversosiale dager i Uganda og Kenya, før jeg skal nyte Zanzibars hvite strender sammen med ingen andre enn Monica Wigemyr :D

7. Januar setter jeg meg på flyet mot det kalde nord, og krysser fingrer for at snøkaoset har stoppet og at jeg den 8.januar kan feire "julaften" med torsk, julebrus, vinter, pepperkaker og familie på "du vakre Birkeland, mi heimegrend"

Til alle kjente og kjære der hjemme i nord: GOD JUL!!!!

4 kommentarer:

Lars Erik sa...

God jul, Kristin!! Og velkommen HJEM!

Øystein Urkis sa...

God jul Kristin vennen:)

Storebror sa...

God Jul lillesøster! julepakka di ligger å venter på å bli åpna:)

Hilsen Håvard + Minna + ?

AM&AJ sa...

God Jul i dag, Kristin! Håper du er kommet trygt hjem! Lykke til med temperaturforskjellen:)