fredag 24. oktober 2008

Ups and Down in Finnmark!
Jepp, da var Kristin ute på nye eventyr igjen!
Denne gangen til Finnmark, og her går det opp og ned!
Ikke sånn psykisk sett, men fysisk!
For Finnmarrk e stort, gigantisk faktisk! Og bussforbindelsene er mildt sagt ganske dårlig, den ene bussruta på nettet slutta faktisk å gå på 60-tallet, så det er fly som gjelder!
Off, det e flaut å innrømme, men Kristin e blitt et miljøsvin! I Finnmark fungerer nemlig fly som buss! I går var jeg i Hammerfest og da starta vi i Kirkenes, etter 5 min i lufta(ja, det var faktisk ikke mere, det var ikke tid til å ta av setebeltet en gang) landa vi i Vadsø, dermed gikk turen til Mehamn, Honningsvåg og til slutt Hammerfest for min del, men det gikk videre derifra og! Underveis kom folk på og gikk av! Hele turen tok kanskje 1,5-2 timer. Det vil si at det gikk mye opp å ned!! Men det e himla stas da, får jo sett så mye, eller...ihvertfall mange flyplasser, for det blir fort mørk her i nord, og når det blir mørkt blir det sånn sykt mørkt, helt svart faktisk! Men det e jo det som e Finnmark, det og kulda. og ja, kaldt e det au, e føler meg 10 kg tyngre her e labber rundt med skjerf, lue, votter, jakke, ulltøy osv. Men det er ikkje kommet snø enda, så så kaldt er det ikkje!


Dagens facts om Hammerfest:
-Verdens nordligste by på fastlandet!
-Verdens, europas eller skandinavias(taxi sjåføren var litt usikker der) første by som fikk gatelys, og det skjønner e godt!
-Snøhvit ligger til venste på havna, og plassen for protestering mot snehvit ligger til høyre, hehe
-Fakkelen på utsiden av snøhvit forurenser mer på en dag enn alle bilene i oslo gjør på en dag! Drøyt!!!
-Nord Europas største boligkompleks ligger i hammerfest! 125 leiligheter i et bygg. WOW!!
Alt man kan lære av taxi sjåfører

Dette e da utenfor Vadsø flyplass, på vei mot Hammerfest!


Mine nye rekorder:
-Aldri vært nærmere Russland (vært 20 m fra grensa)
-Letta8 ganger på en dag, og naturligvis også landa 8 ganger på en dag
-vært lenger nord en noen gang, bare 2 km fra nordkapp!!
-møtt noen som er minst 30 cm cm lavere, men bare 3 år yngre! ho e fra Bangladesh, men syyyykt liten!!
-Sett verdens kuleste taxi sentral, en innreda container! Den lå i byen som tydligvis stoppa utviklinga på 70 tallet og hadde en kirke som må ha vært en brannstasjon i sitt tidligere liv!


Dette e da altså tidenes tøffeste taxi sentral, syns jeg da...=)
Og en heller stygg kirke, men men! Ser ikkje så ille ut her egentlig!

Så ja, som dere skjønner! Livet er verd og leve i Finnmark au!
I dag våkna e opp til MASSE rim, som e faktisk trodde var snø! I kveld skal jeg se skal vi danse, og i morra skal vi ha bagladesh kveld med mat...!!!

Dette e et skikkelig dårlig bilde fra Havna i Hammerfest, men lå så masse russer båter der. Så var litt redd for hva de kunne finne på! ville liksom ikke bli skutt, så tok et bilde og løp!

4 kommentarer:

Eirik sa...

Oj, kult. Nord-Norge er jo skikkelig eksotisk:)

Lisbeth sa...

Yes, da har jeg skjønt hva du skulle med ups and downs og min nysgjerrighet er nå borte. Ikke ha for dårlig samvittighet om flyvinga må man så må man og bare tenk hvor mye bra alt det du snakker om er!
Stå på!

Hanne sa...

teisen-beboerene er aktive, altså. hehe. det ser ut til at du har det bra, og det er jo bra, men nå vil jeg ha deg tilbake!

Helene sa...

men du, søte deg. hvorfor i all verden var du der oppe?