onsdag 22. september 2010

Studentlivet

Ordet student har nesten samme betydning her og i Norge. Masse å lese, og mye sosialt man ikke vil gå glipp av. Men forskjellen her er at selv om det er masse og lese, og mye og gjøre er african time så innprentet i alt man gjør, at det skal mye til før man begynner å stresse. Vi begynte forelesningene våre for fullt forrige uke. Noen av foreleserne har vært på ferie frem til nå, så vi har hatt en ganske rolig start, men nå er alt og alle på plass. Forelesningene er ganske like på de jeg er vant med i Norge, det vil si foreleseren snakker og vi tar notater.
Men forbredelsene er ganske så ulike. Pensumbøker er nemlig et fremmedord. I noen fag har vi fått pensumliste, men bøkene finnes ikke i bokhandelen og det er maks et eksemplar på biblioteket. Læreren er den eneste som har boka, så alle må kopiere av hans bok, og dermed låne hverandres kopier. Og i noen andre bøker har vi ikke pensum i det hele tatt, her er det bare å prøve å finne stoff som kan være relevant...til eksamen tror jeg det er viktigst å kunne det som er sagt i timen. Men her teller bare eksamen bare 60 prosent. Hvordan vi oppfører oss i timen, og diverse prøver og fremføringer har også sin del av karakteren. Det er litt som vgs, men liker tanken på at ikke 3 timer på en eksamen skal karaktersette et helt semester arbeid.
Lesesalen er heller ikke helt som hjemme. Til nå har den vært mest på balkongen vår (med utsikt over havet), eller på en strand utenfor Dar es Salaam, evt på Zanzibar.

Jeg har klart å få fag som bare er på onsdager til fredager, det betyr: Langhelg og reising=) Forrige uke var vi på Zanzibar og feiret Id (slutten av Ramadan). Tusenvis av feststemte og overpynta muslimer feiret 4 dager til endes, med en grillfest jeg aldri har sett maken til. Zanzibar er forresten akkurat så fantastisk som alle guidebøker skal ha det til. Og jeg gleder meg allerede til å reise tilbake dit, når mine kjære foreldre kommer på besøk neste mnd.

Ellers går nå dagene sin gang. Sosialisering og henging på kveldene, farting i helgene, og studering på dagene. Good! (Hadde planer om å putte inn masse bilder, men fikk ikke tid. Jeg skal gjøre mitt beste i å få gjort det i morra)

For spesielt interesserte, her er en liste over fagene jeg tar:
African politics
African international relations and foreign policy
Beginners Swahili (har allerede hatt min første prøve…)
East african politics
Development perspectives in africa

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sugar! Der ja, endelig en liten oppdatering på bloggen! Høres ut som du koser deg vertfall! Greit å ta fag det det ikke er noe pensum (ish) Kos deg videre i bushen baby! Og takk for kortet som kåm idag! Det var fresht! Love and piz!

Anonym sa...

Du er heldig du:)Gøy å lese og fine bilder.

Klem fra romokkupanten