fredag 3. september 2010

Mambo!!
Tia flyr, jeg har plutselig vært i Tz nærmere 3 uker. Siden internett ikke er en hverdagslig gode blir det litt lenge mellom hvert blogginnlegg. Men det betyr egentlig bare at jeg er opptatt med gøyere ting !

Siden sist har jeg så vidt begynt med litt undervisning. Mange av foreleserene har fortsatt ferie, så det tar litt tid å komme igang. Men jeg synes egentlig bare det er digg med litt ekstra fri i starten. Det førte til at vi forrige helg tok turen til Arusha. Byen hvor masaiene vandrer rundt i gatene, hvor Mount Meru vokter, CHRISC Tz har hovedkontor, varmegradene er ganske få sammenlignet med Dar es Salaam, og stedet hvor jeg ble tilbudt aftenposten og DN av en gateselger. Og tro det eller ei, de hadde dagens avis...denne globaliseringen altså, hehe. (her hadde det passet med en ”faktaboks”, men det skal jeg spare dere for) Vi hadde altså en flott langhelg i denne ”lille” byen. Vi fikk gått på fjelltur, handlet litt kurver til rommene våre og jeg møtte litt CHRISC folk, og tilfeldigvis min nordfjordvenn Nikko!!

Og vips, etter bare 10 timer på buss var vi hjemme i Dar es Salaam igjen ! Begynner virkelig å føle meg hjemme her altså. Spesielt etter vi fikk tildelt våre nye rom som vi skal ha resten av oppholdet. 8. etg uten heis var ikke mitt førstevalg, men da jeg så utsikten var jeg solgt! Vi har balkong og en fantastisk utsikt over halve Dar og havet!

I kveld skal vi nyte solnedgangen fra balkongen vår før det blir middag ute! I morra står stranda for tur. Livet på andre siden av ekvator er ganske så bra!

- Har fortsatt ikke hatt de store engelskene språktabbene, men swahilien svikter fortsatt litt... men jeg har nå lært forskjellen på å si: ”sove på bussen” og ”ligge med en geit”. Jaja, man lærer av sine feil!

5 kommentarer:

Eirik sa...

Gøy:) Vi hadde grøt i dag. Du burde vært her.

Anonym sa...

Gøy:) Vi hadde grøt idag, men du har fri tilgang til chapati hele tiden så vi burde være der!

Høres vidunderlig ut med den utsikten og strandtur.

Idag testet meg og Karine ut mulighetene for å plukke epler fra verandaen. Vi savner en sånn lang søppelklype som de bruker i dyreparken, men langkosten fungerte også greit. Så har jeg sortert i cd-ene dine. De som mangler cover og de covrene uten cd ligger nå samlet for seg selv:)

takk og hadet bra;)

Margrethe sa...

hei kjære du! er enig med Eirik og skriver bare: kjempegøy! gleder meg til å se låra dine om noen måneder.klem klem

Kristian Børve Ask sa...

Elsker språkhistoriene dine:)
Høres ut som du koser deg.

Ikke dropp faktaboksene neste gang, da!

Mathilde sa...

:) Så gøy å lese! Du får si ifra hvis du blir innkalt til ekstraordinært styremøte. Henter deg på Kjevik! Nyt livet og studiet så lenge:)